
Helle Cecilie Berger
Fylt svinekamkake
Eller karamellrullekake - en deilig selskapskake.
Kaker
Middels
45minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk egg
- 4 ss sukker
- 4 ss hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 6 dl fløte (til krem)
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker til fin eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i røren.
- Hell røren ut på et stekebrett med et smurt bakepapir, og sett det inn i ovnen på 185 grader. Stek i 10-15 minutter.
- Når kaken er ferdig stekt fjernes papiret. Når kaken er delvis avkjølt fylles noe av kremen i kaken, før den rulles sammen som en rullekake.
- Legg deretter kaken på et ovalt fat.
- Så tar du resten av kremen utenpå kaken. Avkjølt karamellsaus helles over kremen, så den legger seg som et fint lag rundt det hele.
Karamell
- 2 kopper sukker
- 2 ss vann
- 100 gram smør
- 1 kopp fløte
- 1 ts hvetemel
- 1 kopp helmelk
Brun sukker og vann i en kjele. Tilsett smør og fløte. Bland hvetemel og helmelk til jevning og hell dette i karamellen under omrøring. Settes til avkjøling før den helles over kaken.
Tips: Strø litt finhakkede mandler på toppen. Bland gjerne litt frisk frukt i kremen som skal være inni. Frukt og karamellsmak passer godt sammen.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Anne Lovise i Berg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Min bestemor pleide alltid å bake svinekam-kake. Så overtok min mor ferdighetene, men nå er det jeg som baker den. Svinekam er en kake som jeg alltid baker i forbindelse med bursdager og selskap.»