- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Pisk saman kulturmjølk, natron, hjortesalt og mjøl (prøv deg fram med mengden mjøl, cirka 8 – 10 dl). Bland eggedosisen varsamt i denne røra.
- Steikast på middels varm takke. Smør over takka første gongen, og nokre gongar under steikinga, med eit papir fukta med olje.
Sveler
Gode sveler etter oppskrift fra Møre og Romsdal.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Letttimer 30 minutterlocation_on Møre og Romsdal-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk egg
- 2 dl sukker
- 1 l kulturmjølk
- 3 ts natron
- 1⁄2 ts hjortesalt
- 9 dl kveitemjøl
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er henta fra boka "Den gode smaken" som ble utgitt av Møre og Romsdal Bygdekvinnelag i 2012. Oppskrifta er fra Solveig Linge Stakkestad fra Valldal.
Kaker stekt på bakstehelle (takke) har lang tradisjon i Norge, og vi finner ulike varianter over hele landet. De er kjent under ulike navn som sveler, lapper, hyllkaker, skeibladkaker og kakkakaku. Tradisjonelt ble disse kakene gjerne laget av mel, melk og salt - og av og til egg. I senere tid har det blitt vanlig å bruke finere mel og sukker i.