
Svele med pudding
God kaffemat.
Kaker
Lett
2timer
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 dl kveitemjøl (svele)
- 0.4 ts salt (svele)
- 0.5 ts bakepulver (svele)
- 1 l melk (svele)
- 4 stk egg (svele)
- 3 ss smør (svele)
- 2 ss smør (pudding)
- 1 l melk (pudding)
- 1.5 dl semulegryn (pudding)
- 0.5 ts salt (pudding)
- 0.5 dl sukker (pudding)
- 2 dl rosin (pudding)
- 0 ukjent mandeldråp/romdråp (pudding)
Fremgangsmåte
Svele
- Bland det tørre og spe med melka til ei glatt og klump fri røre. Ha i egg og smelta smøre til slutt. Sil røra gjennom ei mjølsikt for å få vekk evt. klumpar. La røra svelle ca. 1/2 time.
- Steik på takke. (kan evt. steike i steikepanna). Dei skal vere tynne og på størrelse med eit stor tefat.
Pudding
- Smelt smør, ha i melka og kok opp, dryss i semulegryn medan du rør godt, småkok medan ein rør i ca. 10 min.
- Smak til med salt, sukker og mandeldråpar (kan bruke romdråpar i staden for mandeldråpar for dei som liker det). Avkjøl puddingen.
- Smør eit tynt lag med smør på svela so pudding og rull saman.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Ingvild Johansen i Innvik Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Sveler med pudding er ein tradisjonell og nydeleg fesmat. Dette er gammal tradisjonsmat frå Vestlandet.»