Svele med pudding

Svele med pudding

God kaffemat.

Kaker

Lett

2timer

Sogn og Fjordane

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 dl kveitemjøl (svele)
  • 0.4 ts salt (svele)
  • 0.5 ts bakepulver (svele)
  • 1 l melk (svele)
  • 4 stk egg (svele)
  • 3 ss smør (svele)
  • 2 ss smør (pudding)
  • 1 l melk (pudding)
  • 1.5 dl semulegryn (pudding)
  • 0.5 ts salt (pudding)
  • 0.5 dl sukker (pudding)
  • 2 dl rosin (pudding)
  • 0 ukjent mandeldråp/romdråp (pudding)

Fremgangsmåte

Svele

  1. Bland det tørre og spe med melka til ei glatt og klump fri røre. Ha i egg og smelta smøre til slutt. Sil røra gjennom ei mjølsikt for å få vekk evt. klumpar. La røra svelle ca. 1/2 time.
  2. Steik på takke. (kan evt. steike i steikepanna). Dei skal vere tynne og på størrelse med eit stor tefat.

Pudding

  1. Smelt smør, ha i melka og kok opp, dryss i semulegryn medan du rør godt, småkok medan ein rør i ca. 10 min.
  2. Smak til med salt, sukker og mandeldråpar (kan bruke romdråpar i staden for mandeldråpar for dei som liker det). Avkjøl puddingen.
  3. Smør eit tynt lag med smør på svela so pudding og rull saman.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Ingvild Johansen i Innvik Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Sveler med pudding er ein tradisjonell og nydeleg fesmat. Dette er gammal tradisjonsmat frå Vestlandet.»