close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Svartkake

Rask og god kake med rabarbrasyltetøy.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 1 timer
  • location_on Troms
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 412 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 12 ts kanel
  • 12 ts ingefær
  • 12 ts nellik
  • 3 dl melk
  • 112 dl rabarbrasyltetøy

Fremgangsmåte

  1. Bland alt det tørre og rør inn smelta smør, melk og rabarbrasyltetøy. Kle ei 1-liters brødform med bakepapir og hell i røra.
  2. Stekes på 180 grader på brett på nederste rille i 40-45 min. En time fra start til ferdigstekt saftig Svartkake.


place
Troms

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Helene Foshaug. Hun skriver:
«Jeg fikk oppskrifta hos min mor. Hun hadde notert den i kokeboka si med navnet «Tulla» ved siden av, hun hadde altså fått den hos henne. Kaken er saftig, krydret og ikke kostbar. Kaker som ikke inneholdt egg var rimelig å lage.
Kaka ble gjerne bakt til onna. Men også ellers i året. Særdeles saftig og holdbar.»