- Bland alt det tørre og rør inn smelta smør, melk og rabarbrasyltetøy. Kle ei 1-liters brødform med bakepapir og hell i røra.
- Stekes på 180 grader på brett på nederste rille i 40-45 min. En time fra start til ferdigstekt saftig Svartkake.
Svartkake
Rask og god kake med rabarbrasyltetøy.
local_offer Kakerlocal_dining Letttimer 1 timerlocation_on Troms-
favorite_border
Ingredienser
- 100 g smør
- 41⁄2 dl hvetemel
- 3 dl sukker
- 2 ts natron
- 1⁄2 ts kanel
- 1⁄2 ts ingefær
- 1⁄2 ts nellik
- 3 dl melk
- 11⁄2 dl rabarbrasyltetøy
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Helene Foshaug. Hun skriver:
«Jeg fikk oppskrifta hos min mor. Hun hadde notert den i kokeboka si med navnet «Tulla» ved siden av, hun hadde altså fått den hos henne. Kaken er saftig, krydret og ikke kostbar. Kaker som ikke inneholdt egg var rimelig å lage.
Kaka ble gjerne bakt til onna. Men også ellers i året. Særdeles saftig og holdbar.»