close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjøkkenutstyr på hylle

Survelling

Tradisjonsrik hverdagssuppe fra Toten.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l vann
  • 250 g surost, fra Løiten
  • 12 ts salt
  • 100 g byggmel
  • 112 dl helmelk
  • 45 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Ha vann og oppskåret surost i en kjele. Sikt inn byggmelet og rør godt. Kok opp under omrøring. La det koke i cirka 10 minutter.
  2. Ha i salt og sukker og til slutt helmelk. Smak gjerne til med sukker og melk, og du kan gjerne bruke litt fløte.

Isteden for byggmel kan det brukes bygggryn eller lettkokte havregryn.

 


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Kolbu Bygdekvinnelag til Tradisjonsmatjakten i Norges Bygdekvinnelag i 2017. Dette er ei gammel hverdagssuppe som nå blir laget og servert på Toten i forbindelse med Kolbu Bygdekvinnelags museumsdag hvert år. De sier at suppa er populær blant de eldre, men at også de yngre vil smake - men helst med mer sukker.