close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


pølse på fjøl

Surpølse

Velsmakende pølse med lang historie.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Vanskelig
  • timer 2 timer
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 312 l blod
  • 12 kg byggryn
  • 12 kg byggmel
  • 3 ts pepper
  • 3 ts nellik
  • 3 ts ingefær
  • 6 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Bland alt sammen. Stapp massen i tarmer.
  2. Legg pølsene lagvis i krukke med grovt salt.

Pølsene kan brukes kokt etter 14 dager. Det var også vanlig å skjære fingertykke skiver av pølsene som ble stekt sammen med flesk. Sammen med dette serverte man kålrot og kokte poteter. Duppe ble også brukt.


place
Buskerud

Rettens opphav

Ulike varianter av surpølse var vanlig hverdagsmat i flere deler av landet.
Denne oppskriften er hentet fra heftet "Tradisjonskost fra Ringerike" som ble utgitt i 1996. Her kan vi lese at surpølse var en rett som ofte ble brukt hele ettervinteren.