close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


surmelkssuppe i skål

Surmelkssuppe

Rask og god surmjølkssuppe fra Folldal.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 15 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l kulturmjølk
  • 34 dl kveitmjøl
  • 5 dl mjølk
  • 1 dl rosiner
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kremfløte
  • 15 stk mandlar

Fremgangsmåte

  1. Lag jamning av kulturmjølk og kveitmjøl. Kok opp under omrøring. Spe på med søt mjølk. Ha i rosiner, sukker og vaniljesukker.
  2. La suppa trekke i 5 minutter.

Server suppa med vispet kremfløte og grovhakka mandler.


place
Hedmark

Rettens opphav

Supper, vellinger og grøt basert på melk er mat med svært lang historie i Norge.
Denne oppskrifta er fra Øvre Folldal Bygdekvinnelag, og ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.