close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kålhode på benk

Surkål

Stor porsjon av klassisk tilbehør.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk lettsaltet svineknoke
  • 3 stk store kålhoder
  • 11 ss salt
  • 90 g karve
  • 1 dl eddik
  • 250 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok kraft av svineknoken og sil den. Finsnitt kålen, legg den i en stor kjele og tilsett  4 store ss salt og hell i vann så det dekker kålen. Kokes i 1/2 t og vannet helles av. Tilsett så mye kraft av svineknoken at du ser det + karve, eddik, sukker og 6-7 ss salt. La det småkoke i ca. 15 min. mens det blandes godt. Smak til.
  2. Sett Norgesglass i veldig varmt vann. Hell ut vannet og fyll på surkål. Lukk m/gummiring i lokket. Settes til avkjøling.

Dette blir en god porsjon til mange juleselskaper. Når den skal brukes kan litt fett fra svineribben gjerne tilsettes.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Inger Granberg i Øymark Bygdekvinnelag.