close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Surkål av kålrot

Godt middagstilbehør.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 kg kålrot
  • 20 g margarin
  • 20 g hvetemel
  • 112 ts salt
  • 112 ss karve
  • 4 dl kaldt vatn
  • 2 stk små epler, eller
  • 20 g tørka epleskiver
  • 112 ss eddik
  • 112 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Skjær kålrota i terninger eller staver. Legg kålrot, smørklatter, mel, salt og karve lagvis i kokekaret. Ha litt smør i bunn. Slå på vannet, og la det småkoke under lokk til kålrota er mør, (Tilsett eventuelt epler siste del av koketida). Smak til med salt, sukker og eddik.

 


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Frogn Bygdekvinnelag. De siste 40 årene har det blitt produsert mye matkålrot for det norske markedet i Frogn.