Surkål

kålhode på benk

Surkål

Stor porsjon av klassisk tilbehør.

Tilbehør

Middels

60minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk lettsaltet svineknoke
  • 3 stk store kålhoder
  • 3 ss salt
  • 90 g karve
  • 1 dl eddik
  • 250 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok kraft av svineknoken og sil den. Finsnitt kålen, legg den i en stor kjele og tilsett  3 ss salt og hell i vann så det dekker kålen. Kokes i 1/2 t og vannet helles av. Tilsett så mye kraft av svineknoken at du ser det + karve, eddik, sukker og 6-7 ss salt. La det småkoke i ca. 15 min. mens det blandes godt. Smak til.
  2. Sett Norgesglass i veldig varmt vann. Hell ut vannet og fyll på surkål. Lukk m/gummiring i lokket. Settes til avkjøling.

Dette blir en god porsjon til mange juleselskaper. Når den skal brukes kan litt fett fra svineribben gjerne tilsettes.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Inger Granberg i Øymark Bygdekvinnelag.