close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


byggsuppe i terrin
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Suppe med storfekjøtt og byggryn

Mettende og god suppe som er enkel å lage.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g byggryn
  • 250 g storfekjøtt
  • 150 g gulrot
  • 150 g persillerot
  • 150 g sellerirot
  • 150 g kålrot
  • 1 l kjøttkraft eller -buljong
  • 2 dl fløte (kan sløyfes)
  • 1 ts salt og pepper (smak til)

Fremgangsmåte

  1. Byggrynene legges i bløt over natten før de brukes. Alternativt kan du bruke byggryn i boil-in-bag eller lignende. Kok byggrynene etter anvisning på pakken til de er møre.
  2. Del kjøttet i små terninger eller kjøp ferdigstrimlet biffkjøtt. Del grønnsakene i små terninger.
  3. Kok opp kraft eller buljong og la kjøttet trekke i krafta i cirka 30 minutter. Tilsett grønnsakene og byggryn og la suppen småputre til kjøttet er mørt.
  4. Tilsett eventuelt fløte og krydre etter smak.

Serveres med flatbrød.


place
Hedmark

Rettens opphav

Ulike varianter suppe med rotgrønnsaker i har vært mye brukt middagsmat i Hedmark. I boka "Hårdaskost og Hærdasmat" som Hedmark Bygdekvinnelag ga ut i 1980 finner vi flere oppskrifter på ulike supper med forskjellig kjøtt, byggryn og grønnsaker av ulike slag. I disse oppskriftene er det i hovedsak ulike typer svinekjøtt som blir brukt, men vi vet at dette tradisjonelt har variert ut fra hva man hadde tilgang til.
Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.