close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kvinne som visper i bolle

Suksessterte

Ei fantastisk god kake som høyrer med på kakebordet til fest.

Glutenfri
  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 70 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 stk egg
  • 200 g sukker (botn)
  • 250 g malte mandler
  • 2 dl kremfløyte
  • 200 g sukker (krem)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g smør

Fremgangsmåte

  1. Visp eggekviter stive og tilsett sukkeret litt etter litt, til ein blank og litt seig masse. Tilset mandlane.
  2. Smør forma og dekk botnen med bakepapir. Hell i mandelrøra. Steik ved 175 grader i cirka 45 minutt.
  3. Kok opp fløyte, sukker og vaniljesukker. Visp eggeplommene og spe forsiktig med den varme fløyten. Ha blandinga tilbake i kjelen og varm opp til kokepunktet til blandinga tjuknar – den må ikkje koke.
  4. Avkjøl blandinga og visp inn romtemperet smør til en luftig krem.
  5. Dekk den avkjølkte mandelbunnen med kreme og pynt med rista mandelspon eller «gaffelspor».

place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta ble sendt inn av Osterøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.