Suksessterte

kvinne som visper i bolle

Suksessterte

Ei fantastisk god kake som høyrer med på kakebordet til fest.

Glutenfri

Kaker

Middels

70minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 stk egg
  • 200 g sukker (botn)
  • 250 g malte mandler
  • 2 dl kremfløyte
  • 200 g sukker (krem)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g smør

Fremgangsmåte

  1. Visp eggekviter stive og tilsett sukkeret litt etter litt, til ein blank og litt seig masse. Tilset mandlane.
  2. Smør forma og dekk botnen med bakepapir. Hell i mandelrøra. Steik ved 175 grader i cirka 45 minutt.
  3. Kok opp fløyte, sukker og vaniljesukker. Visp eggeplommene og spe forsiktig med den varme fløyten. Ha blandinga tilbake i kjelen og varm opp til kokepunktet til blandinga tjuknar – den må ikkje koke.
  4. Avkjøl blandinga og visp inn romtemperet smør til en luftig krem.
  5. Dekk den avkjølkte mandelbunnen med kreme og pynt med rista mandelspon eller «gaffelspor».

Rettens opphav

Denne oppskrifta ble sendt inn av Osterøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.