- Visp eggekviter stive og tilsett sukkeret litt etter litt, til ein blank og litt seig masse. Tilset mandlane.
- Smør forma og dekk botnen med bakepapir. Hell i mandelrøra. Steik ved 175 grader i cirka 45 minutt.
- Kok opp fløyte, sukker og vaniljesukker. Visp eggeplommene og spe forsiktig med den varme fløyten. Ha blandinga tilbake i kjelen og varm opp til kokepunktet til blandinga tjuknar – den må ikkje koke.
- Avkjøl blandinga og visp inn romtemperet smør til en luftig krem.
- Dekk den avkjølkte mandelbunnen med kreme og pynt med rista mandelspon eller «gaffelspor».
Suksessterte
Ei fantastisk god kake som høyrer med på kakebordet til fest.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 70 minutterlocation_on Hordaland-
favorite_border
Ingredienser
- 5 stk egg
- 200 g sukker (botn)
- 250 g malte mandler
- 2 dl kremfløyte
- 200 g sukker (krem)
- 2 ts vaniljesukker
- 250 g smør
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta ble sendt inn av Osterøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.