close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


stekepanne

Stekte torsketunger

Delikatesse i skreisesongen.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Nordland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 20 stk torsketunger
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 100 g smør

Fremgangsmåte

Vask tungene godt. Med litt eddik i vannet er det lettere å få dem reine.

Bland mel, salt og pepper og vend tungene i blandingen. Smelt smør, og steik tungene til de er gyldne, ca 3 minutter på hver side. Server stekte torsketunger med poteter og raspa gulrot.


place
Nordland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er henta fra boka Gamle matoppskrifter fra Nordland, samla og gitt ut av Nordland Bondekvinnelag i 1983.

I fiskeværene i Nord-Norge har man «alltid» spist torsketunger i skreisesongen under Lofotfisket. Det er ofte skoleungdom som tjener penger på å skjære torsketunger under fisket.