Stekt sild

Stekepanne i jern på bord

Stekt sild

Tradisjonsrik vintermiddag.

Middagsretter

Middels

20minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 600 g sildefileter
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts pepper
  • 2 ts salt
  • 3 ss margarin eller smør (til steking)

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, salt og krydder på en tallerken eller i en pose.
  2. Vend sildefiletene i melblandinga.
  3. Stek silda fylden på begge sider i middels varm stekepanne, i litt smør eller olje.

Serveringstips

Server stekt sild med poteter, smeltet smør og grønnsaker, f.eks. gulrotstuing. Silda kan også serveres på skiver av godt brød.

Rettens opphav

I Akershus var det vanlig å fiske sild i Oslofjorden om høsten og vinteren.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.