
Stekt sild
Tradisjonsrik vintermiddag.
Middagsretter
Middels
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 600 g sildefileter
- 1 dl hvetemel
- 1 ts pepper
- 2 ts salt
- 3 ss margarin eller smør (til steking)
Fremgangsmåte
- Bland mel, salt og krydder på en tallerken eller i en pose.
- Vend sildefiletene i melblandinga.
- Stek silda fylden på begge sider i middels varm stekepanne, i litt smør eller olje.
Serveringstips
Server stekt sild med poteter, smeltet smør og grønnsaker, f.eks. gulrotstuing. Silda kan også serveres på skiver av godt brød.
Rettens opphav
I Akershus var det vanlig å fiske sild i Oslofjorden om høsten og vinteren.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.