close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


semulepudding

Stekt semulepudding

Variant av den tradisjonsrike desserten.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 40 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 2 dl semulegryn
  • 3 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 5 stk dråper mandelessens

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Kok opp melken. Tilsett semulegrynene og rør til det koker opp.
  3. La det småkoke ved svak varme i cirka 5 minutter, rør av og til.
  4. Pisk egg sammen med sukker, salt og mandeldråper. Bland dette i grynblandingen.
  5. Hell blandingen i en ildfast form og stek puddingen midt i ovnen i cirka 20 minutter.

Server desserten kald med rød saus. Oppskrift finner du her (åpner i ny fane).


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Når det ble vanlig å servere desserter i Norge var det, i tillegg til desserter basert på bær, ofte melkebaserte retter som sto på menyen. Mange hadde melk hele året, og etter hvert som flere sorter gryn ble tilgjengelig - som sago, semule og ris - ble disse flittig brukt i ulike typer puddinger og grøt. Smakstilsetninger som kanelolje, sitrondråper, rosiner og hakkede mandler ga variasjon i smaken.
Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.