
Stekt flesk og kålrotstappe
Tradisjonell middagsmat etter oppskrift fra Skedsmo.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g flesk
- 6 stk poteter
- 1 stk liten kålrot
- 20 g smør
- 1.5 dl melk
Fremgangsmåte
- Skjær flesket i skiver. Varm en panne godt. Ha i litt olje om flesket er svært magert. Legg i fleskeskivene, demp varmen og stek skivene lysebrune på hver sida, cirka 10 minutter. Krydre med salt, pepper eller annet krydder etter eget ønske.
- Skrell poteter og kutt i cirka 4 biter. Skrell kålrota, del den opp i biter på samme størrelse.
- Kok poteter og kålrot møre. Hell av vannet når bitene lett faller av kniven man kjenner på dem med. Mos dem sammen med smør og spe med melk litt etter litt til stappa får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server flesket sammen med kålrotstappa. Tyttebær smaker godt til.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag.