close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Monica Friedrich Johannessen

Stekt fjellfisk (fjellørret)

Stekt fjellfisk er godt til hverdag og fest, sommer som vinter.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 1 timer
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk fjellørret
  • 0 ukjent brødrasp/mel (mengde tilpasses fisk)
  • 0 ukjent salt og pepper (mengde tilpasses fisk)
  • 3 dl rømme eller fløte
  • 0 ukjent smør til steking
  • 0 ukjent persille. Noen dusker fersk eller ca 1 ss tørket

Fremgangsmåte

  1. Rens og skyll fiskene. Antall fisk avhenger av fiskenes størrelse og fiskelykken.
  2. Smelt smøret i panna og la det bli varmt. Sett samtidig stekeovnen på 60 grader.
  3. Vend fiskene i en blanding av brødrasp (mel), salt og malt pepper. Stek fiskene pent brune. Legg dem på fat i stekeovnen for ettersteking.
  4. Kok ut panna med litt vann, legg i noen dusker frisk persille eller ca 1 spiseskje tørket persille. La det koke inn litt. Ha i fløte eller rømme og la det surre noen minutter. Sausen smakes til med salt og pepper. Sil sausen før servering.

Serveres med kokte poteter, agurksalat, kokte eller revne gulrøtter.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Hanne Mette Aarnes i Tretten Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«For å lage denne retten må man først ut å fiske eller kjenne noen som fisker. Fjellfisk fangstes enten med stang, oter eller garn. I Øyerfjellet er det vel 50 fiskevatn, samt over 100 km elver og bekker. De riktig store innsjøene finner du ikke i Øyerfjellet, derimot mange mellomstore fjellvatn og enda flere mindre tjønn, de fleste lett tilgjengelig. Noen av de mindre tjønnene kan by på riktig hyggelige overraskelser. I de fleste tjønn, vatn og bekker/elver finnes ørret (Kilde: Øyer Fjellstyre)
Stekt fjellfisk har og blir brukt både til hverdag og fest. Fisken er aller best fersk, men kan også fryses ned og brukes i løpet av vinteren.»