- Kok vatn, salt, sukker og salpeter i 15 minutt og skum av. Avkjøl laken heilt.
- Legg kjøtet i laken. Fenalår ligg i laken i om lag 3 veker (1/2 veke per kilo kjøt), før det vert hengt opp til speking. Små skinker ligg 6 veker og store skinker 8-12 veker (1 veke per kilo kjøt). Hugs at det må vere rikeleg lake som dekkjer kjøtet heilt.
- Skinka må vatnast ut om lag 6 timar før ho vert hengd opp til tørking. 12 timar om ho skal røykjast. Fenalår bør vatnast 4 timar før røyking. 3 timar dersom ikkje skal røykjast.
- Heng til speking på ein mørk, luftig og kjølig stad, ein god kjellar eller loft. Når det blir varmare i vêret bør ein hengje ein skinkepose av gas rundt skinka/låret. Posen må henge godt ut frå kjøtet.
Speketider
- Skinke 4-5 månader
- Fenalår 2-4 månader