close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Spekesild med pikante fylte tomater fra Tjøme
camera_alt FOTO: Anne Drugli

Spekesild med pikante fylte tomater

En sildeanretning fra Tjøme.

fylte tomater
pikante tomater
sild
sildeanretning
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk kokte poteter
  • 2 stk små, kokte neper
  • 1 stk lite stykke rå seleri
  • 2 stk middels store epler, rå med skallet på (for fargens skyld)
  • 1 stk det faste av tomatkjøttet
  • 1 stk litt gressløk
  • 1 stk litt paprika

Fremgangsmåte

Grønnsakene blandes forsiktig med majonesen. Tomatene fylles, resten legges midt på fatet. På hver tomat legges ei skive hardkokt egg og en fylt oliven.

pikante fylte tomater

Rull sildefiletene pent opp, og sett tomater og sild vekselsvis rundt kanten på fatet. Sprøyt en majoneskant og pynt med persille.

pynting av sildeanretning med pikante fylte tomater

Serveres med grovbrød og ekstra majonesbolle.


place
Vestfold

Rettens opphav

Fylte tomater lager variasjon i sildeanretningen. Sildefiletene skal være riktig vannet. Tomatene hules forsiktig ut med en teskje. Strø litt salt i og la dem stå mens du lager en pikant majones med grønnsaker; majones tilsatt litt ekstra eddik, pepper, salt og grønnsaker skåret i ganske små terninger.

 

Oppskriften er hentet fra boka: Fra Vestfolds spiskammer, skrevet av Kirsti Dragsund og utgitt av Vestfold Bondekvinnelag.