close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eggost i skål

Søtost

Tradisjonsrikt pålegg fra Vest-Agder.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l helmelk
  • 10 ss sukker
  • 3 dl fløte
  • 2 dl kulturmelk
  • 1 ts hvetemel
  • 5 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk og sukker.
  2. Rør sammen de andre ingrediensene og ha i gryten med melk. Varm det opp til kokepunktet, trekk gryten fra varmen. La det trekke til osten samler seg på toppen og mysen under blir klar i fargen.
  3. Ta osten opp i et dørslag og la den renne av seg.
  4. Legg over i en skål og strø kanel og sukker på.

Serveres sammen med lefse eller vafler.

Tips

Ikke kast mysen, den er god å ha i brøddeigen.


place
Vest-Agder

Rettens opphav

Søtost har tradisjonelt blitt spist i flere deler av landet, og er enkelte steder kjent som eggost. Ofte var dette et fast innslag på menyen til jul og andre høytider.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eiken Bygdekvinnelag Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.