Soppstuing

soppstuing i skål

Soppstuing

Eit godt følge til kjøt og viltrettar.

Tilbehør

Lett

15minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 stk sjampinjong
  • 1 dl fløyte
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts pepar

Fremgangsmåte

  1. Rens og del soppen.
  2. Brun soppen i tørr panne. Krydre med salt og pepar.
  3. Ha i fløyte og la det koke i 5 minutt.

Rettens opphav

Soppsanking har ikke lange tradisjoner i Norge, men tok seg opp utover 1900-tallet. Med rasjonering og matmangel under 2.verdenskrig ble folk tvunget til å bli mer oppfinnsomme og høste av det naturen ga, og det ble plukket og brukt mye sopp i disse årene.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Osterøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.