- Rens og del soppen.
- Brun soppen i tørr panne. Krydre med salt og pepar.
- Ha i fløyte og la det koke i 5 minutt.
Soppstuing
Eit godt følge til kjøt og viltrettar.
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 15 minutterlocation_on Hordaland-
favorite_border
Ingredienser
- 12 stk sjampinjong
- 1 dl fløyte
- 1⁄4 ts salt
- 1⁄4 ts pepar
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Soppsanking har ikke lange tradisjoner i Norge, men tok seg opp utover 1900-tallet. Med rasjonering og matmangel under 2.verdenskrig ble folk tvunget til å bli mer oppfinnsomme og høste av det naturen ga, og det ble plukket og brukt mye sopp i disse årene.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Osterøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.