close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


soppkarbonader på fjøl

Soppkarbonader

Smakfull middagsmat etter gammel oppskrift.

Vegetar
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g sopp
  • 200 g revet brød
  • 1 stk egg
  • 12 dl fløte eller melk
  • 12 dl tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. Mal alle ingrediensene, unntatt melk, én gang, eller bruk en food prosessor. Spe med tomatpuré, fløte eller melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
  2. Formes til runde skiver og stekes i smør eller olje.

place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka "Oppskrifter og råd i krisetider", utgitt av Østfold Bygdekvinnelag.
Under andre verdenskrig var det rasjonering på nær sagt alle forbruksvarer. Dette førte til oppfinnsomhet og maksimal ressursutnyttelse i matlagingen, og vi finner mange eksempler på at man brukte grønnsaker til å erstatte andre varer - i dette tilfellet kjøtt.