Solbærlikør

Solbærlikør

Solbær gir en smakfull likør.

Drikke

Lett

14døgn

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg solbær
  • 1 l rom
  • 500 g sukker
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Rens bærene, knus de og ha på en krukke. Fyll på med rom. La den stå i 14 dager. Rør hver dag. Siles.
  2. Kok sukker og vann i fem minutter og avkjøl. Tilsett til saften når laken er avkjølt.

Rettens opphav

Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten «medisin mot alt». I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.