close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Solbærlikør

Solbær gir en smakfull likør.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 14 døgn
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg solbær
  • 1 l rom
  • 500 g sukker
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Rens bærene, knus de og ha på en krukke. Fyll på med rom. La den stå i 14 dager. Rør hver dag. Siles.
  2. Kok sukker og vann i fem minutter og avkjøl. Tilsett til saften når laken er avkjølt.

place
Østfold

Rettens opphav

Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten "medisin mot alt". I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.