- Rens bærene, knus de og ha på en krukke. Fyll på med rom. La den stå i 14 dager. Rør hver dag. Siles.
- Kok sukker og vann i fem minutter og avkjøl. Tilsett til saften når laken er avkjølt.

Solbærlikør
Solbær gir en smakfull likør.
local_offer Drikkelocal_dining Letttimer 14 døgnlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 1 kg solbær
- 1 l rom
- 500 g sukker
- 2 dl vann
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten "medisin mot alt". I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.