close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gammelt kjøkkenutstyr

Snåsaklubb

Tradisjonsrik oppskrift fra Snåsa.

 • local_offer Middagsretter
 • local_dining Middels
 • timer 1.5 timer
 • location_on Nord-Trøndelag
 • favorite_border
  Lagre som favoritt

Ingredienser

 • 8 stk store poteter
 • 12 ts salt
 • 0 ukjent byggmjøl
 • 0 ukjent brunost i terninger
 • 0 ukjent bacon/sideflesk i terninger
 • 1 ts sukker per emne

Fremgangsmåte

 1. Raspet potet, byggmjøl (tilpass mengde, deigen skal være grei å elte) og salt eltes sammen med kjøkkenmaskin. En tredjedel av byggmjølet kan skiftes ut med hvetemel. Da blir det en mildere smak på klubben.
 2. Lag 8 emner, klappes flate – legg på brunost/flesk/sukker. Rulles sammen til bolle med brunost/flesk/sukker inni.
 3. Kokes i rikelig med vann ¾  – 1 time. Kokvatnet kan tilsettes litt buljong.


place
Nord-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Snåsa Bygdekvinnelag. Oppskrifta er fra Grete Småvollan. Snåsa Bygdekvinnelag har kåret Snåsaklubb til Snåsas mest unike tradisjonsmatrett. De skriver:
"Det at Snåsa er innbakt i navnet er selvfølgelig et kvalitetsstempel i seg selv. Men det viser seg faktisk at den er unik- og her har vi gått til mange kilder på internett. Vi finner mange lignende klubbretter. F.eks klubb og duppe er godt kjent. Trondheimsklubb; flesk inni, smelta smør og geitost som tilbehør. Ved nettsøk finner vi komle, raspeball, potetball, kompe - masse oppskrifter. Noe som heter Komle med dott fra Rogaland, har en fleskebit inni, men med masse annet tilbehør. Ingen med både brunost og flesk inni.
Potetball andre steder i landet og verden blir servert med masse tilbehør. Snåsaklubben er den komplette middagsrett. Den er ikke akkurat fargerik og spennende å se på, men du verden. Det den mangle av ytre skjønnhet, har den i rikt monn når hemmelighetene inni avdekkes med kniv og gaffel!! Trenger egentlig ikke noe tilbehør. Når du åpner en Snåsaklubb finner du en skikkelig velsmakende smaksbombe.
Kan lages i store porsjoner til store middagsbord. Kan lages på forhånd og varmes opp. Inneholder salt og søtt. Utnyttet lokalt dyrka korn, poteter. Opprinnelig ble flesket på julegrisen brukt til klubb, eller til og med isteret på sau eller gris.
Vi i Bygdekvinnelaget setter også pris på at vi kun trenger kun en kasseroll til å lage en sånn flott rett. Praktisk, lite oppvask!!! Trenger ikke dessert. Vi kan lage så mange Snåsaklubb at i dagens samfunn kan vi fryse ned å bruke ved senere anledninger! Supert.
Snåsaklubben e unik tradisjonsmat. Og Snåsa Bygdekvinnelag, vi er så fri av oss at vi kårer den til den mest spesielle tradisjonsretten fra Snåsa, som du ikke finner maken til."