close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


smuldrepai i form

Smuldrepai med rabarbra

God dessert med frisk smak av rabarbra.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 212 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 12 ts bakepulver
  • 150 g smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skjær rabarbrastilkene i biter og legg dem i en ildfast form.
  3. Bland 1,5 dl av sukkeret med potetmelet og dryss dette over rabarbraen. Bland alt godt.
  4. Bland hvetemel med 1 dl sukker, vaniljesukker og bakepulver.
  5. Hell i smøret og arbeid alt sammen til en deig.
  6. Smuldre deigen over rabarbraen.
  7. Stekes midt i ovnen i cirka 20 minutter til paien har fått en fin farge og rabarbraen er myk.

Serveres med krem eller iskrem.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Rælingen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.