
Smuldrepai med rabarbra
God dessert med frisk smak av rabarbra.
Desserter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g rabarbra
- 2.5 dl sukker
- 2 ss potetmel
- 4 dl hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 0.5 ts bakepulver
- 150 g smeltet smør
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær rabarbrastilkene i biter og legg dem i en ildfast form.
- Bland 1,5 dl av sukkeret med potetmelet og dryss dette over rabarbraen. Bland alt godt.
- Bland hvetemel med 1 dl sukker, vaniljesukker og bakepulver.
- Hell i smøret og arbeid alt sammen til en deig.
- Smuldre deigen over rabarbraen.
- Stekes midt i ovnen i cirka 20 minutter til paien har fått en fin farge og rabarbraen er myk.
Serveres med krem eller iskrem.
Rettens opphav
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Rælingen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.