close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjevle på bord

Småleiver

God kaffemat som smaker godt med smør og brunost på.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel
  • 500 g grynmel
  • 500 g smør
  • 250 g smult
  • 500 g sukker
  • 5 dl melk
  • 1 ts kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Rør smult, smør og sukker porøst. Tilsett de andre ingrediensene. Bland godt til en jevn deig.
  2. La deigen hvile kaldt i en time. Del opp i emner, kjevle ut tynt og stikk ut runde emner med en diameter på 15 cm.
  3. Stek kakene på middels varm takke til de er gylne på begge sider.

 


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Hilde Mjelva i Grytten Bygdekvinnelag. Hun skriver at dette er tradisjonell takkebakst i området.