Slåpetornlikør

Slåpetornlikør

Nydelig likør som mange serverer i julen.

Drikke

Lett

60døgn

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 750 g slåper
  • 4 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Legg slåpene på et norgesglass og hell på sprit/vodka 40% (eventuelt 60%) til bærene er dekket. La glasset stå minst en måned (helst to) før spriten siles fra. Oppbevar spriten på flaske.
  2. Hell bærene tilbake i glasset og slå over sukkeret. Rist ofte, til sukkeret er oppløst. La glasset stå til bærene har skrumpet inn. Sil fra sprit/sukker-oppløsningen og bland med spriten. Hell likøren på flasker og sett kjølig.

Slåpene bør helst ha en frostnatt før de benyttes, men man kan jukse ved å ha dem i fryseren først.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av May Britt Bischof i Onsøy Bygdekvinnelag. Hun skriver at dette er en gammel oppskrift fra Onsøy som er hentet fra boken «Drikke fra Østfold», utgitt av Østfold Bygdekvinnelag