
Slåpetornlikør
Nydelig likør som mange serverer i julen.
Drikke
Lett
60døgn
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 750 g slåper
- 4 dl sukker
Fremgangsmåte
- Legg slåpene på et norgesglass og hell på sprit/vodka 40% (eventuelt 60%) til bærene er dekket. La glasset stå minst en måned (helst to) før spriten siles fra. Oppbevar spriten på flaske.
- Hell bærene tilbake i glasset og slå over sukkeret. Rist ofte, til sukkeret er oppløst. La glasset stå til bærene har skrumpet inn. Sil fra sprit/sukker-oppløsningen og bland med spriten. Hell likøren på flasker og sett kjølig.
Slåpene bør helst ha en frostnatt før de benyttes, men man kan jukse ved å ha dem i fryseren først.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av May Britt Bischof i Onsøy Bygdekvinnelag. Hun skriver at dette er en gammel oppskrift fra Onsøy som er hentet fra boken «Drikke fra Østfold», utgitt av Østfold Bygdekvinnelag