close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Skvallerkål i eng

Skvallerkålsuppe

Nydelig suppe av ville vekster!

Ville vekster
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l skvallerkål
  • 1 stk løk
  • 3 ss smør
  • 2 ss mel
  • 1 l vann
  • 2 ts buljongpulver
  • 2 dl fløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løken. Hakk skvallerkålen grovt.
  2. Smelt smør i en kjele, og ha i løken. La den frese til den blir myk og blank. Rør inn melet.
  3. Slå på vannet og la det koke opp under omrøring. Ha i skvallerkål, buljong og fløte, og la det koke i 6-8 minutter.
  4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
  5. Smak til med salt, pepper og litt revet muskat.

Server med rundstykker eller godt brød til.


place
Østfold

Rettens opphav

Skvallerkål blir gjerne betraktet som et utgress og en plage i hagen. Den sprer seg raskt og er relativt vanlig i Norge.
Skvallerkål kan brukes både i salatbollen i supper. Den er best i ung alder, siden blir smaken mer besk. De små spede bladene smaker omtrent som spinat.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.