close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


melk i flaske

Skjærost

Tradisjonsrikt pålegg fra Enningdalen.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l melk
  • 5 dl kulturmelk
  • 2 stk egg
  • 12 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Kok opp helmelken.
  2. Pisk sammen egg og kulturmelk. Slå blandingen i den kokende melken. La kjelen stå på plata, må ikke koke. Når ostemassen skiller seg ut: ta den opp i et dørslag meg en hullsleiv. Dryss litt salt mellom lagene. Avkjøles.

Serveres som pålegg, med eller uten syltetøy.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Idd og Enningdalen Bygdekvinnelag som deres bidrag i Tradisjonsmatjakten i Norges Bygdekvinnelag i 2017.
Skjærost er typisk for dette området, og kalles også Enningdalsost.