- Smør og mel smuldres sammen. Ha i fløte og egg og samle det til en deig. Sett den kjølig noen timer før den kjevles ut til ca 0,5 cm tykkelse.
- Stikk ut kaker med smultringutstikker, pensle med egg og strø over sukker. Uten sukker er kakene fine for diabetikere.
- Stekes midt i ovnen ved 180 grader, ca 10 minutter til de er lyst gulbrune.
Skansegaardens smørkranser
Deilige småkaker.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Letttimer 4 timerlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 500 g meierismør
- 9 ss kremfløte
- 1 stk egg
- 2 ss sukker
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Goro Thesen fra Nord Odal. Hun forteller at oppskriften kommer fra hennes Farmor som igjen har fått den fra sin tante som arbeidet ved Skansgaarden i Kongsvinger.