close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Skansegaardens smørkranser

Deilige småkaker.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 4 timer
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 500 g meierismør
  • 9 ss kremfløte
  • 1 stk egg
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Smør og mel smuldres sammen. Ha i fløte og egg og samle det til en deig. Sett den kjølig noen timer før den kjevles ut til ca 0,5 cm tykkelse.
  2. Stikk ut kaker med smultringutstikker, pensle med egg og strø over sukker. Uten sukker er kakene fine for diabetikere.
  3. Stekes midt i ovnen ved 180 grader, ca 10 minutter til de er lyst gulbrune.

place
Hedmark

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Goro Thesen fra Nord Odal. Hun forteller at oppskriften kommer fra hennes Farmor som igjen har fått den fra sin tante som arbeidet ved Skansgaarden i Kongsvinger.