Deig:
- Smelt margarin, ha i vann og la det koke opp.
- Sikt melet i en bolle. Rør inn litt og litt av den kokende smørblandningen. Avkjøl deigen, og rør om en gang i blant til den er kald. Sett kjølig under tett lokk til neste dag.
Smurning (kosse):
- Kok opp fløte og sirup. Avkjøl og tilsett kardemomme.
Baking:
- Ta små emner av deigen og kjevle ut til jevnt, tynne leiver.
- Legg leiven på middels varm takke og stek på den ene sida. Snu og smør på «kosse» med en pensel på hele leiven. La den ligge litt, brett sammen og stek den ferdig. Fløte- og sirupsblandningen karamelliseres av varmen fra takken, og når leiven er gyldenbrun løftes den tilbake på benken hvor den presses tynn og skjæres i pene kvadrater.
1 porsjon av denne oppskriften gir cirka 2,5 kg ferdig sirupstynnkake.