close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Sirupsnippar

Tradisjonelle julekaker frå Førde.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 1 timer
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g sirup
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 12 ts pepar
  • 12 ts nellik
  • 1 ts bakepulver
  • 250 g fint kveitemjøl

Fremgangsmåte

  1. Kok opp sirup, smør, sukker og krydder. Avkjøl blandinga til ho er lunka.
  2. Rør inn mjøl med bakepulver, men spar litt til utbakinga. Bak ut til ei tynn leiv med ein gong. Skjer i spissar og pynt med ein delt mandel.
  3. Steik ved 180 grader midt i omnen i 5-6 min.

1 porsjon er til fleire små kaker.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Oppskrifta er henta frå Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal si bok "Alle tiders fjordamat- til høgtider og merkedagar. Sirupsnippar er ei tradisjonell julekake, som vert laga fleire stader i Noreg. Denne er i frå Førde.