Sildekaker

stekepanne på bord

Sildekaker

Tradisjonsrik middag fra Åfjord.

Middagsretter

Middels

30minutter

Sør-Trøndelag

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g renset fersk sild
  • 50 g spekk
  • 0.5 stk løk
  • 2 ss potetmel
  • 1 dl melk (cirka)
  • 0.5 ss salt
  • 0.25 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Mal sild, spekk og løk 2 ganger. Bland i mel og krydder, spe med melk.
  2. Form runde, flate kaker som karbonader. Stek i margarin til de er pent brune.

Serveres med brunet margarin eller brun saus, med brunet løk, grønnsaksstuing eller raspa gulrøtter.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Rånes Bygdekvinnelag ved Greta Marie Skarsvaag. Hun sier at dette er tradisjonsrik mat i Åfjord, hvor silda har vært viktig i kostholdet i generasjoner.