
Sildekaker
Tradisjonsrik middag fra Åfjord.
Middagsretter
Middels
30minutter
Sør-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g renset fersk sild
- 50 g spekk
- 0.5 stk løk
- 2 ss potetmel
- 1 dl melk (cirka)
- 0.5 ss salt
- 0.25 ts pepper
Fremgangsmåte
- Mal sild, spekk og løk 2 ganger. Bland i mel og krydder, spe med melk.
- Form runde, flate kaker som karbonader. Stek i margarin til de er pent brune.
Serveres med brunet margarin eller brun saus, med brunet løk, grønnsaksstuing eller raspa gulrøtter.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Rånes Bygdekvinnelag ved Greta Marie Skarsvaag. Hun sier at dette er tradisjonsrik mat i Åfjord, hvor silda har vært viktig i kostholdet i generasjoner.