close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


fiskekaker i stekepanne

Sildekaker

Variant av en tradisjonsrik middagsrett.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 kg fersk sildefilet
  • 1 ts potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Mal silda i kvern eller i matmølle.
  2. Bland i de andre ingrediensene. Spe i melka litt og litt til passe konsistens.
  3. Form til kaker og stek i panne i litt olje eller smør.

Server med stekt løk, råkost av gulrøtter eller ertestuing.

Tips

Silda kan «drøyes» med litt kokt potet, tørket brød eller kavring. Sur fløte kan brukes i stedet for melk.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

I Akershus var det vanlig å fiske sild i Oslofjorden om høsten. Fiskemat, som kaker og puddinger, ble mer vanlig mot slutten av 1800-tallet.
Denne oppskriften ble sendt inn av Brite Brekke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Oppskriften er hentet fra Akershus Bygdekvinnelags kokebok "Tradisjonsmat fra Akershus". I boka kan vi else at det finnes mange varianter av sildekaker. Denne oppskriften er fra Bærum.