
Sildekaker
Variant av en tradisjonsrik middagsrett.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 kg fersk sildefilet
- 1 ts potetmel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 dl melk
Fremgangsmåte
- Mal silda i kvern eller i matmølle.
- Bland i de andre ingrediensene. Spe i melka litt og litt til passe konsistens.
- Form til kaker og stek i panne i litt olje eller smør.
Server med stekt løk, råkost av gulrøtter eller ertestuing.
Tips
Silda kan «drøyes» med litt kokt potet, tørket brød eller kavring. Sur fløte kan brukes i stedet for melk.
Rettens opphav
I Akershus var det vanlig å fiske sild i Oslofjorden om høsten. Fiskemat, som kaker og puddinger, ble mer vanlig mot slutten av 1800-tallet.
Denne oppskriften ble sendt inn av Brite Brekke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Oppskriften er hentet fra Akershus Bygdekvinnelags kokebok «Tradisjonsmat fra Akershus». I boka kan vi else at det finnes mange varianter av sildekaker. Denne oppskriften er fra Bærum.