close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Sildegryn. Foto: Nadin Martinuzzi/Ren Mat
camera_alt FOTO: Nadin Martinuzzi/Ren Mat

Sildegryn fra Steigen

Tradisjonsmat middagsmat til kalde dager.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 45 minutter
  • location_on Nordland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l vann
  • 1 dl risengryn
  • 4 stk gulrøtter
  • 12 stk kålrot
  • 14 stk hodekål
  • 12 stk løk
  • 750 g poteter
  • 3 stk spekesild

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann med risengryn og ha i rensede og småskåret grønnsaker og poteter.
  2. Rens silda og skjær den i små stykker som has i suppa når den er ferdig kokt. Kok det hele opp og smak til med litt timian og pepper og salt hvis det trengs.

 


place
Nordland

Rettens opphav

Historisk har saltet sild var den vanligste fisken over store deler av landet året rundt. Sildegryn i ulike varianter har vært brukt flere steder i landet. Denne oppskrifta kommer fra Steigen, og er henta fra boka «Tradisjonsmat fra Nordland», gitt ut av Nordland Bygdekvinnelag i 2010.