- Legg gelatinen i kaldt vann i cirka 10 minutter. Klem vannet ut av platene og smelt gelatinen i vannbad eller på svak varme i mikrobølgeovn.
- Varm opp fløte og sukker til kokepunkter. Rør hele tiden. Hell i oppløst gelatin og ha i sherry. Mengden sherry kan varieres – smak deg fram.
- Blandingen kan eventuelt farger med noen dråper rød konditorfarge.
- Sett kjelen i et kaldt vannbad og rør til massen tykner.
- Hell puddingen i en skål og sett den i kjøleskap noen timer, eventuelt natten over.
Sherrypudding
Dronningen på dessertbordet ved de store anledninger.
local_offer Desserterlocal_dining Middelstimer 3 timerlocation_on Oslo og Akershus-
favorite_border
Ingredienser
- 6 dl kremfløte
- 125 g sukker
- 6 stk plater gelatin
- 2 dl sherry
- 4 stk dråper rød konditorfarge
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Sherrypudding var mye brukt som dessert. Fordi fløten var kokt holdt den seg godt selv på varme dager.
I tidligere tider ble sherrypuddingen laget med rød gelatin, men dette finnes ikke i handelen lenger. Vil man ha "ekte gammeldags" sherrypudding, kan man dermed tilsette noen dråper rød konditorfarge.
Denne oppskriften ble sendt inn av Trine Sjøvold i Bærum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Kilde til oppskriften er Astrid Opsal.