close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


sherrypudding i glassbolle

Sherrypudding

Dronningen på dessertbordet ved de store anledninger.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 dl kremfløte
  • 125 g sukker
  • 6 stk plater gelatin
  • 2 dl sherry
  • 4 stk dråper rød konditorfarge

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinen i kaldt vann i cirka 10 minutter. Klem vannet ut av platene og smelt gelatinen i vannbad eller på svak varme i mikrobølgeovn.
  2. Varm opp fløte og sukker til kokepunkter. Rør hele tiden. Hell i oppløst gelatin og ha i sherry. Mengden sherry kan varieres – smak deg fram.
  3. Blandingen kan eventuelt farger med noen dråper rød konditorfarge.
  4. Sett kjelen i et kaldt vannbad og rør til massen tykner.
  5. Hell puddingen i en skål og sett den i kjøleskap noen timer, eventuelt natten over.

place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Sherrypudding var mye brukt som dessert. Fordi fløten var kokt holdt den seg godt selv på varme dager.
I tidligere tider ble sherrypuddingen laget med rød gelatin, men dette finnes ikke i handelen lenger. Vil man ha "ekte gammeldags" sherrypudding, kan man dermed tilsette noen dråper rød konditorfarge.
Denne oppskriften ble sendt inn av Trine Sjøvold i Bærum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Kilde til oppskriften er Astrid Opsal.