
Sennepssaus
Ypperlig tilbehør til gravet laks og andre fiskeretter.
Tilbehør
Middels
10minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 stk eggeplommer
- 6 ss nøytral olje
- 1 ss sukker
- 1.5 ss eddik (5%)
- 1 ts hvit pepper
- 1.5 ts salt
- 1 ss sennep
- 3 ss dill (finhakket)
Fremgangsmåte
- Rør eggeplommene luftig. Tilsett oljen forsiktig under omrøring.
- Smak til med krydder, sennep og eddik.
- Tilsett dillen til slutt.
Sennepssaus er strålende tilbehør til gravet laks. Ønsker du å grave laks selv finner du oppskrift her (åpner i ny fane).
Rettens opphav
Sennep lages av frø fra ulike planter i korsblomstfamilien.
Denne oppskriften er sendt inn av Lørenskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.