close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


semulepudding med rød saus
camera_alt FOTO: Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Semulepudding med rød saus

Klassisk dessert etter oppskrift fra Toten.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 7 dl melk
  • 5 ss semulegryn
  • 2 ss sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss smør
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 stk klype salt

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melka. Dryss semulegryna og sukkeret opp i den kokende melka under kraftig omrøring. Rør i kjelen og la det koke i 10-15 min. til grynene er møre.
  2. La grøten bli litt avkjølt og tilsett smør, eggeplomme, litt salt og vaniljesukker.
  3. Hell puddingen i en bolle og la den stå til den stivner, ca 1-2 timer.

I stedet for vaniljesukker kan du alternativt tilsette noen dråper mandelessens.

Server i bollen eller hvelv den på ett fat. Serveres med rød saus.


place
Oppland

Rettens opphav

Semulepudding er en klassisk dessert som var mye brukt tidligere. Denne oppskriften er sendt inn av Østre Toten Bygdekvinnelag.