Semulepudding

semulepudding med rød saus

Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Semulepudding

En gammel og god klassisk dessert.

Desserter

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 90 g semulegryn
  • 30 g sukker
  • 2 ss margarin eller smør
  • 2 stk dråper mandelessens

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melken. Ha i semulegrynene og rør til det koker.
  2. La det koke under lokk i 15-20 minutter. Rør av og til.
  3. Ha i margarin og sukker. Smak til med mandeldråper.
  4. Fyll alt i en skål/bolle. Server i bollen, eller hvelv pudding på fat når den er kald.

Serveres med rød saus. Oppskrift på rød saus finner du her (åpner i ny fane).

Rettens opphav

Mot slutten av 1800-tallet kom husmorskolene for fullt rundt om i Norge, og det var etter dette at desserter som fruktsupper, kompotter og puddinger ble mer vanlig rundt om i Norske hjem. Sukker var i lang tid en råvare man prøvde å bruke så lite som mulig av. Tilgangen var knapp og prisen desto høyere.
Semulepudding er en gammel og klassisk dessert. Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.