close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjøkkenutstyr

Saupost

Saupost, eller pultj, er det tradisjonsrikt pålegg av restprodukt etter smørkinning.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 l nytt saup (kjernemelk)
  • 1 l mjølk
  • 2 ss kveitemjøl
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp saupet og la det koke inn til det er lysebrunt og omtrent halvert i mengde.
  2. Ha oppi 7,5 dl av melka og la det koke videre til massen tykner noe.
  3. Lag en liten jevning (åkost) av resten av melka og melet og rør inn. Smak til med litt sukker.

place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Saup, eller kjernemelk, er et restprodukt man får når man kinner smør. Saupet var en god tørstedrikk, og man kunne også lage ost, grøt, suppe og bakels av det. Denne oppskrifta er henta fra "Tradisjonsmat i Rennebu" utgitt av Rennebu Bygdekvinnelag i 2004.