- Kok opp saupet og la det koke inn til det er lysebrunt og omtrent halvert i mengde.
- Ha oppi 7,5 dl av melka og la det koke videre til massen tykner noe.
- Lag en liten jevning (åkost) av resten av melka og melet og rør inn. Smak til med litt sukker.
Saupost
Saupost, eller pultj, er det tradisjonsrikt pålegg av restprodukt etter smørkinning.
local_offer Tilbehørlocal_dining Middelstimer 60 minutterlocation_on Sør-Trøndelag-
favorite_border
Ingredienser
- 5 l nytt saup (kjernemelk)
- 1 l mjølk
- 2 ss kveitemjøl
- 2 ss sukker
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Saup, eller kjernemelk, er et restprodukt man får når man kinner smør. Saupet var en god tørstedrikk, og man kunne også lage ost, grøt, suppe og bakels av det. Denne oppskrifta er henta fra "Tradisjonsmat i Rennebu" utgitt av Rennebu Bygdekvinnelag i 2004.