
Sandkaker
Gode kaker som lett slipper formene.
Kaker
Middels
45minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 250 g meierismør
- 190 g melis
- 1 stk egg
- 60 g malte, skåldete mandler
- 375 g hvetemel
Fremgangsmåte
Denne oppskriften gir cirka 50 kaker.
- Pisk smør og melis hvitt. Rør i egg og malte, skåldete mandler og hvetemel.
- Klem ut deigen i sandkakeformer (trenger ikke å smøres) og stek midt i ovnen ved 175 grader i cirka 10 minutter. Kakene has ut av formene med en gang.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Ragnhild Risengi Høie og Kirkefjerdingen Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Denne oppskriften fikk jeg av min søster som hadde fått den av vår mor som hadde fått den av vår svigerinne.»