close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bringebær

Saftsuppe med havregryn

Dessert og sunn havre i en og samme rett!

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 10 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl husholdningssaft
  • 7 dl vann
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 ss sukker (smak til)

Fremgangsmåte

  1. Bland vann og havregryn i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det koke et par minutter.
  2. Smak til med saft og sukker.
  3. Når havregrynene er kokt er suppa ferdig.

place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Det var vanlig å lage saft og syltetøy av frukt og bær for konservering i Akershus. Av hagebær var rips, stikkelsbær, solbær og noe bringebær vanlig. Få dyrket jordbær. De som hadde bærbusker hadde en travel tid på høsten med sylting, safting og hermetisering. En måtte bruke mye sukker for at syltetøy og saft ikke skulle mugne eller gjære. "Kiloen til kiloen" av bær og sukker var mest vanlig.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.