- Bland vann og havregryn i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det koke et par minutter.
- Smak til med saft og sukker.
- Når havregrynene er kokt er suppa ferdig.

Saftsuppe med havregryn
Dessert og sunn havre i en og samme rett!
local_offer Desserterlocal_dining Letttimer 10 minutterlocation_on Oslo og Akershus-
favorite_border
Ingredienser
- 2 dl husholdningssaft
- 7 dl vann
- 1 dl lettkokte havregryn
- 1 ss sukker (smak til)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Det var vanlig å lage saft og syltetøy av frukt og bær for konservering i Akershus. Av hagebær var rips, stikkelsbær, solbær og noe bringebær vanlig. Få dyrket jordbær. De som hadde bærbusker hadde en travel tid på høsten med sylting, safting og hermetisering. En måtte bruke mye sukker for at syltetøy og saft ikke skulle mugne eller gjære. "Kiloen til kiloen" av bær og sukker var mest vanlig.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.