- Byggryn legges i bløt over natta.
- Kok gryna i 1 dl vann til de er møre. Tilsett rosinene i siste del av kokinga, bland deretter saft og vann, og tilsett 1,5 ss potetmel. Kok opp til passe tykkelse på suppa.
Saftsuppe med byggryn og rosiner
Sunn og energigivende suppe, som kan serveres enten varm eller kald.
local_offer Desserterlocal_dining Letttimer 40 minutterlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 1⁄2 dl byggryn
- 1 dl vann
- 11⁄2 dl rosiner
- 11⁄2 dl kirsebærsaft eller annen rød saft
- 11⁄2 ss potetmel
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Østre Toten Bygdekvinnelag.
Suppa kan brukes enten varm eller kald. Randi, som vi har fått denne oppskrifta fra, forteller at mor hennes brukte den som varm forrett, om høsten og vinteren, mens på sommeren ble den brukt kald som dessert. Randi forteller at moren hennes bodde i Bjugn, Trøndelag, til hun var 15 år, og den ble mye brukt der også.
Dette er en sunn og energigivende suppe, som ofte ble servert med flatbrød til. Den stilte også et søtbehov som de fleste av oss har av og til.