- Kok opp vann, saft, sukker og semulegryn. Kok i cirka 10 minutt.
- Ta grauten av varmen og ha i vaniljesukker. Avkjøl blandingen litt.
- Visp blandingen kraftig til den er tykk, luftig og lysere i fargen.
Server russedessert med fløytemjølk.
Luftig dessertklassiker med saft og semulegryn.
Server russedessert med fløytemjølk.
Rundt 1900 skjedde flere endringer som gjorde at dessert ble mer vanlig å finne på menyen hos folk flest. Komfyren ga mulighet til å bake ting i ovnen, som puddinger og paier. På slutten av 1800-tallet kom også husmorskolene for fullt, og mange jenter kom tilbake fra skolene med oppskrifter som bidro til å få fruktsupper, kompotter, puddinger og fromasjer på bordet. Etter 1. verdenskrig ble det også bedre tilgang på sukker.
Denne oppskriften ble sendt inn av Etne Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.