Rundstykker

rundstykker i kurv

Rundstykker

Lite slår nystekte rundstykker til helgefrokosten.

Brødmat/Bakverk

Lett

2timer

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 3 ss margarin
  • 3 dl melk
  • 40 g gjær

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene.
  2. Smelt margarin og hell i, eller smuldre den i deigen.
  3. Lunk melken til den er håndvarm (37 grader) og rør ut gjæren i melken.
  4. Bland alt sammen. Tilpass med mel til en passe fast deig og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
  5. Varm ovnen til 250 grader.
  6. Trill deigen til en lang pølse og del den i 20 emner. Form til rundstykker og legg på en smurt eller bakepapirkledd plate.
  7. La rundstykkene etterheve og pensle deretter med egg. La et snitt i overflaten på hvert rundstykke.
  8. Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.

1 porsjon gir cirka 20 rundstykker.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Torhild Solem til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.