
Rundstykker
Lite slår nystekte rundstykker til helgefrokosten.
Brødmat/Bakverk
Lett
2timer
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 3 ss margarin
- 3 dl melk
- 40 g gjær
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene.
- Smelt margarin og hell i, eller smuldre den i deigen.
- Lunk melken til den er håndvarm (37 grader) og rør ut gjæren i melken.
- Bland alt sammen. Tilpass med mel til en passe fast deig og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
- Varm ovnen til 250 grader.
- Trill deigen til en lang pølse og del den i 20 emner. Form til rundstykker og legg på en smurt eller bakepapirkledd plate.
- La rundstykkene etterheve og pensle deretter med egg. La et snitt i overflaten på hvert rundstykke.
- Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.
1 porsjon gir cirka 20 rundstykker.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Torhild Solem til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.