close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rundstykker i kurv

Rundstykker

Hveterundstykker som er lette å få fine.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 2 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g smør eller margarin
  • 8 dl mjølk
  • 50 g gjær
  • 2329853488332799710995116277760000 l kveitemjøl
  • 2 ts sukker
  • 12 ts salt
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. Tilsett melk og varm til væsken er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett deretter resten.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene og bland med gjærblandingen. Forhev deigen i en halv time.
  3. Trill ut rundstykker. Sett rundtstykkene på en stekeplate og etterhev i en halv time.
  4. Pensle rundstykkene med pisket egg og strø over ulike frø om du ønsker, f.eks. sesam-, valmue eller solsikkefrø.
  5. Stek rundstykkene ved 200 grader i cirka 15 minutter.

 


place
Hordaland

Rettens opphav

Gjæret brød var lite brukt før komfyren kom rundt 1900. På denne tida ble også tilgangen på mel og kjøpegjær bedre.
Denne oppskriften ble sendt inn av Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.