close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rundstykker i kurv

Rundstykker

Lite slår nystekte rundstykker til helgefrokosten.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 2 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 3 ss margarin
  • 3 dl melk
  • 40 g gjær

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene.
  2. Smelt margarin og hell i, eller smuldre den i deigen.
  3. Lunk melken til den er håndvarm (37 grader) og rør ut gjæren i melken.
  4. Bland alt sammen. Tilpass med mel til en passe fast deig og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
  5. Varm ovnen til 250 grader.
  6. Trill deigen til en lang pølse og del den i 20 emner. Form til rundstykker og legg på en smurt eller bakepapirkledd plate.
  7. La rundstykkene etterheve og pensle deretter med egg. La et snitt i overflaten på hvert rundstykke.
  8. Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.

1 porsjon gir cirka 20 rundstykker.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Torhild Solem til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.