close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbrastilker på bord

Rullekake med rabarbra

Frisk og sommerlig kake som er rask å lage.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 14 ts bakepulver
  • 250 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kake:

  1. Forvarm ovnen til 240 grader.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend godt inn.
  3. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen i 6-8 minutter.

Rabarbrafyll:

  1. Skjær rabarbraen i biter. Ha rabarbra og sukker i en gryte. Fyll vann så det dekker rabarbraen og småkok til rabarbraen er lett mør. Sil av vannet og avkjøl rabarbraen.
  2. Pisk kremfløte og bland inn rabarbraen.

Fordel rabarbrakremen på den avkjølte kakebunnen og rull sammen.


place
Hedmark

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.