Rullekake med rabarbra

rabarbrastilker på bord

Rullekake med rabarbra

Frisk og sommerlig kake som er rask å lage.

Kaker

Lett

30minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 0.25 ts bakepulver
  • 250 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kake:

  1. Forvarm ovnen til 240 grader.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend godt inn.
  3. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen i 6-8 minutter.

Rabarbrafyll:

  1. Skjær rabarbraen i biter. Ha rabarbra og sukker i en gryte. Fyll vann så det dekker rabarbraen og småkok til rabarbraen er lett mør. Sil av vannet og avkjøl rabarbraen.
  2. Pisk kremfløte og bland inn rabarbraen.

Fordel rabarbrakremen på den avkjølte kakebunnen og rull sammen.

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.